Wednesday, December 22, 2010

Seksualiti Merdeka: Saya Gay, Saya OK

Terbaru, seantero rakyat Malaya gempar dengan video pengakuan terbuka lagi berani seorang lelaki Melayu yang mengaku sebagai GAY dan merasa yakin jalan yang dipilihnya itu betul biarpun tahu situasi dan kondisi rakyat Malaysia masih belum dapat menerima hakikat tersebut.

Dalam sebuah video pendek kira-kira berdurasi 2:42 minit itu, lelaki Melayu tersebut yang bernama Azwan Ismail telah mengaku bahawa beliau mengambil masa yang agak lama untuk membuat pengakuan tersebut secara umum dan kini, hasilnya beliau mendakwa dirinya menjadi semakin yakin dan bersemangat untuk menempuhi masa-masa yang mendatang.

Layaknya binatang sahaja membuat pengakuan sebegini yang begitu jelas menentang kuasa Tuhan yang menciptakan diri dia daripada setitis air yang begitu hina lagi kotor itu.

Sebenarnya, saya bukan ingin menjadikan penulisan ini sebagai sebuah tempat untuk melepaskan geram kepada lelaki di atas dan juga mereka yang terlibat sama, tetapi cuma ingin menguar-uarkan kepada seluruh masyarakat tentang sebuah wabak penyakit yang mula melanda masyarakat Malaysia yang tercinta ini.

Semakin hari, barah sosial dalam kalangan masyarakat makin kelihatan dan tidak tahu di mana penghujung untuk melihat ianya sembuh seperti sediakala.

Dalam kes di atas, rasanya semua maklum akan wujudnya sebuah gerakan yang cuba menghalalkan amalan seksual yang bertentangan dengan tabi’e manusia normal seperti Lesbian, Gay, Bisexual dan Transgender (LGBT) di Malaysia iaitu Seksualiti Merdeka yang dianggotai beberapa buah gerakan NGO seperti SUARAM, PT Foundation, Malaysian Bar Council dan sebagainya.

Melalui gerakan Seksualiti Merdeka ini, mereka telah mengadakan beberapa aktiviti bagi menarik sokongan masyarakat dan juga menghebohkan kewujudan mereka dalam komuniti di negara tercinta ini.

Hanya dengan beralasan bahawa setiap orang bebas untuk menjadi siapa mereka, Seksualiti Merdeka terus bergerak tanpa sebarang ancaman dan ugutan secara rasmi daripada pihak yang berwajib.

Hal ini menjadi satu kekesalan dalam setiap umat Islam di Malaysia terutamanya kerana kita sedia maklum sebarang aktiviti yang berunsurkan faktor di atas adalah amat dilarang dan dikeji oleh agama yang suci ini.

Tambahan pula, nyata begitu ramai mereka yang beragama Islam tidak segan silu untuk terlibat sama dalam gerakan yang terang-terang menyanggah hukum hakam dalam agama Islam.

Mungkin tidak keterlaluan untuk mengatakan bahawa, kini sudah tiba pada zaman di mana manusia sudah tidak lagi segan silu untuk berzina meskipun di hadapan manusia yang lain sepertimana dalam sebuah hadith Rasulullah SAW tentang gambaran peristiwa di akhir zaman.

Persoalan di sini, di manakah pihak yang berwajib yang sepatutnya terkehadapan dalam menjawab dan menangani isu ini?

Bila mengenang tentang azab seksa yang diturunkan ALLAH kepada Kaum Luth yang mengamalkan homoseksual secara berleluasa, dan juga bagaimana ALLAH telah melenyapkan sebuah generasi ketamadunan Rom di Bandar Pompey akibat daripada segala aktiviti ini menjadi status “halal” dalam masyarakat mereka, rasa gerun terus menerjah apakah suatu hari nanti giliran Malaysia pula untuk mencatat sejarah yang sama?

Ayuh, marilah kita sama-sama menentang pergerakan yang begitu bahaya ini dalam usaha menyelamatkan seluruh generasi manusia di bumi petualang ini daripada terus menjadi hamba penjajahan moral dan penyakit sosial yang parah.

Artikel ini bukan bersikap skeptikal terhadap golongan LGBT atau mana-mana individu yang bersangkutan dengan kes ini tetapi sebuah pandangan umum dari kaca mata seorang penganut agama Islam dan juga salah seorang anggota masyarakat di negara Malaysia yang begitu jauh daripada gejala yang keji lagi jelik seperti LGBT ini.

Buat mana-mana individu Muslim yang terlibat menjayakan usaha ini, bertaubatlah sebelum terlambat. Nyata sama sekali cakap-cakap anda dan usaha-usaha anda itu cuma menjurus ke arah memuaskan nafsu dan emosi semata. Percayalah.

Pada saya, jika hal ini dibiarkan tanpa sekatan dan ianya terus berleluasa di depan mata, itulah satu penghinaan yang cukup keji buat agama Islam yang cukup suci dan mulus ini.

Jika sebelum ini kita telah dihidangkan dengan pelbagai penghinaan buat agama seperti iklan raya TV3, Sport Toto dan majlis berbuka puasa, Islamic Fashion Show, karikatur Muhammad dan gejala riddah, adakah kita turut mahu melihat isu ini terus menjadi bara dalam sekam yang suatu hari nanti akan menjadi perosak paling berbahaya kepada seluruh generasi mendatang.

Fikir-fikirkanlah wahai pihak yang berwajib!

NOTA: Tulisan ini tidak lagi mewakili sikap penulis pada hari ini. Justeru, pembaca harus menanggapi tulisan ini tidak lebih dari sekadar arkib penulisan blog Time To Change semata-mata. Sebarang usaha ulang siar tulisan ini ke mana-mana media adalah dilarang sama sekali.