Wednesday, June 30, 2010

Perjanjian Yahudi Yang Mengubah Dunia

Mungkin sedikit peringatan kepada kita semua betapa inilah kaum terbijak yang pernah ALLAH ciptakan dalam sejarah umat manusia. Mereka merancang lebih dari 300 tahun dahulu untuk menguasai dunia bermulanya penjajahan dan keruntuhan Khilafah Turki Uthmaniyyah di Turki pada 3 Mac 1924.

Bayangkan ketelitian dan kebijaksanaan mereka seakan terbukti sekarang. Telah tersiar video pendek mengisahkan bagaimana Rostchild mencaturkan dan menstrategikkan anak-anaknya dalam misi menguasai dunia ini.

Namun begitu, kesahihan video ini tidak dapat dipastikan kerana terdapatnya watermark Palestinian Media Watch, sebuah media watchdog group milik penuh Israel dalam mengindoktrinasi dunia bahawa orang-orang Palestine mengajar anak-anak mereka membenci Yahudi.


Tak mengapa, kerana fokus yang perlu kita tahu ialah musuh utama mereka adalah ISLAM. Namun mereka menganggap semua kaum yang bukan Yahudi adalah najis yang perlu dibersihkan. Mereka merancang untuk menghancurkan sesiapa yang menjadi batu penghalang kepada mereka.

Benarlah firman ALLAH dalam aL-Quran,
“Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak sekali-kali akan bersetuju atau suka kepadamu (wahai Muhammad) sehingga engkau menurut ugama mereka (yang telah terpesong itu). Katakanlah (kepada mereka): “Sesungguhnya petunjuk ALLAH (agama Islam itulah petunjuk yang benar”. Dan demi sesungguhnya jika engkau menurut kehendak hawa nafsu mereka sesudah datangnya (wahyu yang memberi) pengetahuan kepadamu (tentang kebenaran), maka tiadalah engkau akan peroleh dari ALLAH (sesuatupun) yang dapat mengawal dan memberi pertolongan kepada mu.”
Surah aL-Baqarah: 120
Kita bukanlah sesiapa untuk menentang dan mengubah apa-apa namun kita ada agama dan akidah yang WAJIB kita pertahankan. Maka bermula daripada tanggungjawab itulah kita haruslah peka dan mengambil tahu akan segala perancangan jahat lagi keji musuh-musuh ISLAM dalam usaha mereka menghancurkan agama ini keseluruhannya.

Pada 1938, Mahatma Gandhi menulis,
“Palestine belongs to the Arabs in the same sense that England belongs to the English or France to the French. It is wrong and inhuman to impose the Jews on the Arabs… Surely it would be a crime against humanity to reduce the proud Arabs so that Palestine can be restored to the Jews partly or wholly as their national home… They can settle in Palestine only by the goodwill of the Arabs. They should seek to convert the Arab heart.”
Ini hanyalah perkongsian yang begitu kerdil namun amat berharap agar kita semua mengambil tahu akan hal ini moga-moga ada manfaat yang boleh kita dapati di kemudian hari insha ALLAH.

Moga ALLAH sentiasa melindungi kita daripada tipu daya Yahudi dan sekutu mereka.